A játékverseny részletes szabályai

From Enterprise Wiki
Revision as of 11:08, 26 January 2021 by Szipucsu (talk | contribs) (Játsszunk együtt! játékverseny, 2020)

Jump to: navigation, search

Játsszunk együtt! játékverseny, 2020

- Hetente új játékot adunk meg legkésőbb hétfő este 23:59-ig (legkorábban előtte szombaton).

- A verseny az adott hét szombaton 23:59-ig tart.

Milyen eszközzel lehet játszani?

Játékhoz tetszőlegesen bővített igazi Enterprise számítógép használható, tetszőleges kijelzővel, vagy az Ep128emu 2.0.11.2-es verziója, tetszőleges operációs rendszerre telepítve, alapbeállításokkal (4 MHz processzor).

Hogyan töltsük be a játékot?

Mindig megadunk egy linket, ahonnan a játék letölthető. A letöltött fájlt kitömörítés után az EP128Emu emulátor munkakönyvtárába kell másolni (ez alt+F-fel választható ki), utána engedélyezni kell az epfileio-t, és epfileio-s konfigurációt kell választani, de igény esetén máshogy is betölthető a játék, pl. floppy image, tap file, stb. készíthető a betöltéshez. Az emulátor használatáról bővebben itt lehet olvasni.

Igazi Enterprise esetén a letöltött és kitömörített játékot például az Enterprise-hoz csatlakoztatható SD kártyára, floppy lemezre vagy merevlemezre kell felvenni, vagy akár kazettára. Megfelelő eszközökkel PC-ről is betölthető Enterprise-ba a program.

A betöltést a Function 1 (egyes gépeken F1) gombbal kell elindítani, vagy kiadható akár a LOAD vagy START parancs is.

Hogyan nevezzünk a versenyre?

Külön nevezési procedúra nincs. Az aktuális hét fórumtopikjába hozzászólásként képet kell feltölteni az elért eredményről. Az elért eredményről screenshot képfájlt, vagy igazi Enterprise esetén fotót kell feltölteni. Kép készítéséhez használható a PrtSc billentyű (utána illik csak az emulátor képét kivágni belőle), vagy az emulátor Save Screenshot (F12) funkciója is. Lehetőség szerint, aki emulátorral játszik, demót is vegyen fel a játékáról. (File menü, Record demo menüpont), de ez nem nevezési feltétel. Esetleg YouTube-ra vagy más videómegosztó oldalra feltöltött videót is örömmel fogadunk, de ez sem nevezési feltétel. A képeket és a demókat hozzászólásban várjuk, és lehetőleg nem külső oldalról belinkelve, hanem a hozzászólás alatt a Csatolmányok és további opciókat kiválasztva az alatta megjelenő menürészben feltöltve.

Hogyan játsszunk?

A játék során csalást (örökélet, sérthetetlenség és egyéb cheat-et vagy poke-ot, vagy egyéb módon megpiszkált programot) nem szabad használni! Ettől eltekintve tetszőleges beviteli eszköz használható a játékhoz, amit a játék lehetővé tesz, a billentyűzet tetszőlegesen átdefiniálható.

Ki lesz a győztes és mit kap?

Az lesz a győztes, aki az adott héten szombaton 23:59-ig (közép-európai idő szerint) a legjobb eredményt tartalmazó képet tölti fel, lehetőség szerint demo fájllal is alátámasztva, hogy nem csalt. A győztes jutalma, hogy a következő hét játékát ő választhatja ki. Alkalmanként előfordulhat, hogy egyéb nyereményt is felajánl valaki a győztesnek, például egyszer az Enterprise Klub egy dobozos adathordozós játékot ajánlott fel.

Mi történik, ha kicsúszom a határidőből?

Ha valaki szombat 23:59 után tölti fel a képet ill. demót, az sem tilos, ennek is örülünk, viszont határidő után már nem lehet győztes, mivel az győz, aki a határidőig mutatja be a legjobb eredményt.

Egyéb

További részletekért figyeld a Játékverseny alfórumot! Itt lehet bármilyen kapcsolódó kérdést, javaslatot is írni.